Bongo antilope

Bongo antilopen er den største og tungeste af alle skovantiloper, men også den smukkeste med sin rødbrune farve, hvide striber og de snoede horn. De flotte farver gør, at bongoerne kan genkende hinanden i den mørke underskov, men de fungerer samtidig som camouflage. Farver og striber gør bongoen næsten usynlig, når den står stille i underskoven.Bongoantilopen har selv svært ved at se i den tætte bevoksning, men med de store tragtformede ører opfanger den selv de svageste lyde.

Bongo antiloper i fangenskab kan være meget tillidsfulde, men i naturen  er de meget sky og flygter oftest ind i skoven ved det mindste tegn på fare. Ved flugt lægger bongoen hovedet tilbage for at forhindre hornene i at sidde fast i grene undervejs. Hos ældre bongoer ses ofte to bare pletter på ryggen efter hornene..

Bongoen spiser primært plantevækster, men også jord og brændt træ indtages for at få dækket behovet for mineraler. For at nå friske skud og blade i træerne er bongoen i stand til at stå på bagbenene og spise, men den kan også bruge hornene til at rive hele grene ned fra træerne.
Køer og kalve lever i flokke, som kan tælle op til 20 individer. I flokken kan indgå tyre, men de lever oftest alene.

Bongo antilopen er stærkt truet. Dette skyldes især skovhugst, landvinding, krybskytteri, samt sygdomme.

Fakta

Bongo antilope

Tragelaphus euryceros

Vægt: 240-400 kg
Føde:
Blade. skud og græs
Drægtig: 270 dage
Antal unger: 1
Alder: 20 år
Bestand: Meget truet, EEP
Kom endnu tættere på parken og dyrene - klik her!
newslettersignupImage

Få opdateringer om parken og dyrenes hverdag

Vi udsender nyhedsbreve ca. 1 gang om måneden med nyheder fra parken og dyrenes hverdag.