Giraf

Giraffer findes hovedsageligt i Afrika mellem Sahara og Botswana. Der lever næsten ingen giraffer i det vestlige Afrika, på nær en enkelt population i Niger og genudsatte dyr i beskyttede områder.
Giraffer findes oftest i tørre områder, hvor de foretrækker habitater med masser af akacietræer. Giraffer drikker kun sjældent og er derfor relativt uafhængige at faste vandforsyninger. Det kan desuden være forbundet med stor fare for en giraf, når den skal drikke. På grund af den meget lange hals, er dyret nødt til at sprede forbenene meget langt, for at kunne nå ned til drikkevendet. I denne stilling er det svært at holde øje med rovdyr, og ikke mindst tager det tid at komme ordentligt på benene igen, hvis faren lurer.

Giraffen er verdens højeste pattedyr. Tyrene kan opnå en højde på hele 5,7 m, mens køerne generelt er ca. en meter lavere end hannerne. Allerede ved fødslen er kalvene ca. 2 m høje og vejer omkring 50 kg. Men kalvene skal også være robuste, for giraffer føder nemlig stående, så kalvenes første indtryk af denne verden, er et frit fald på omkring to meter!

Girafferne kendes især på deres lange hals og ben. Forbenene er længere end bagbenene, så ryggen skråner ned mod bagen. Både hanner og hunner bærer horn, om end hunnernes er noget tyndere end hannernes..

Alle giraffer kendes bl.a. på deres karakteristiske plettede skind, hvor pletterne varierer alt efter området giraffen lever i, samt hvilken underart dyret tilhører. Mønstret er det samme hele giraffens liv igennem, men pletterne strækkes naturligvis i takt med at dyret vokser. Desuden kan farverne variere med sæsonen samt med dyrets generelle sundhedstilstand.

Fakta

Giraf

Giraffa camelopardalis

Højde (hoved): 4-5 meter
Vægt: Hun 700-950 kg
Han 973-1395 kg
Drægtig: 14-15 måneder
Antal unger: 1
Kom endnu tættere på parken og dyrene - klik her!
newslettersignupImage

Få opdateringer om parken og dyrenes hverdag

Vi udsender nyhedsbreve ca. 1 gang om måneden med nyheder fra parken og dyrenes hverdag.