Hvidhovedet brun lemur

Den hvidhovedede brune lemur lever i grupper på op til 12 individer. Der er en fast rangorden, hvor hunnerne bestemmer. Hver flok søger føde på et bestemt territorium, der afmærkes og forsvares imod andre flokke.

De er dygtige klatrere, der kan tilbagelægge store afstande i træerne ved at hoppe fra gren til gren. Den lange hale, som ikke kan bruges til at gribe eller holde fast med, bruges til at holde balancen med. Når lemuren bevæger sig på jorden går den på alle fire ben.

Ungerne bliver delvis passet af hele gruppen og bliver selvstændige i en alder af ca. 6 måneder.

Fakta

Hvidhovedet brun lemur
Eulemur fulvus albifrons

Størrelse: Krop 40-50 cm
Hale 50-60 cm
Vægt: 2000-3000 g
Føde: Blade, frugt og lidt insekter
Drægtig: 120-130 dage
Antal unger: 1-2
Levested: Stenede buskområder
Bestand: Meget truet
Kom endnu tættere på parken og dyrene - klik her!
newslettersignupImage

Få opdateringer om parken og dyrenes hverdag

Vi udsender nyhedsbreve ca. 1 gang om måneden med nyheder fra parken og dyrenes hverdag.