Bjerg lori

Bjerg Lorien kommer ikke fra Asien, men fra Australien og Ny Guniea. Men da parken ikke har noget Australsk kontinent, er Asien det der ligger tættest på.

Bjerglorien lever typisk i det østlige Australien. Den lever i skove eller skovbryn, hvor vegetationen ikke er alt for tæt. Bjerglorien tilbringer næsten hele sit liv i træerne og kommer kun ned på jorden for at drikke.

Den er en selskabelig fugl, der lever og søger føde i store, højrøstede flokke. Flokkens størrelse kan være på mellem nogle få fugle og op til flere hundrede - hvis der er tilstrækkeligt meget føde for så mange. Bjerglorien forlader - og kommer tilbage til sit overnatningssted ved hhv. solopgang og solnedgang. Bjerglorierne overnatter i fællesskab.

Når bjerglorien æder blomster overfører den pollen fra en blomst til en anden. Den er en vigtig bestøver af forskellige træer og buske, som kokospalmer og eukalyptustræer.

I Ree Park Safari lever Bjerg lorierne i en voliere, i den del af året hvor der ikke er mange blade på træerne. Men lige så snart bladene springer ud, får de farvestrålende fugle lov til at komme ud og få mere luft under vingerne. De flyver rundt i hele parken, hvor gæsterne kan nyde deres iøjnefaldende farver og fornøjelige lyde. Hvis de føler sig truede af områdets vildtlevende rovfugle, kan de altid søge tilflugt i deres voliere - hvor der ligeledes også altid står lækker mad klar til de charmerende papegøjer.

Fakta

Bjerg lori

Trichoglossus haematodus

Størrelse: 30-35 cm. inkl. hale
Vægt: 0,1-0,157 kg.
Føde: Bær, frø, bladskud
insekter, insektlaver
pollen, nektar og frugter
Rugetid: 25 dage
Antal æg: 2
Alder: 10 år
Levested: Skov
Bestand: Ikke truet

 

Kom endnu tættere på parken og dyrene - klik her!
newslettersignupImage

Få opdateringer om parken og dyrenes hverdag

Vi udsender nyhedsbreve ca. 1 gang om måneden med nyheder fra parken og dyrenes hverdag.