Hvidhåndet gibbonabe

Den hvidhåndede gibbonabe er den mindste af de såkaldte menneskeaber. Menneskeaber er de mest udviklede af abeslægten, og kendes for eksempel på manglende behåring i ansigtet og manglende hale. Gibbonen er både hurtig og stærk. Med de meget lange arme kan den svinge sig gennem trætoppene og tilbagelægge over 10 m. i hvert armtag. Gibbonen bruger ikke benene, når den svinger sig i træerne, her fungerer kroppen og benene som et pendul, der giver gibbonen mere fart i svinget. Hvis gibbonen en sjælden gang imellem skal ned på jorden, bruger den til gengæld benene til at komme frem med. Her løftes armene op over hovedet, for at holde balancen,

Gibboner markerer deres territorium med sang. Især i de tidlige morgentimer vil regnskoven genlyde af deres karakteristiske lyde, der fortæller alle andre gibboner at dette område er optaget, og at de bare har af at holde sig væk.
Hvis du besøger Ree Park Safari en morgen eller formiddag, med godt vejr, kan du være heldig at høre gibbonernes sjove sange, mens du kan nyde deres fantastiske akrobatiske øvelser mens de svinger sig i reb og træer.

Fakta

Hvidhåndet gibbonabe

Hylobates lar

Størrelse: 43-63 cm
(ingen hale)
Vægt: 5-6 kg
Føde: Blade, frugt, blomster,
insekter og fugle
Drægtig: 210 dage
Antal unger: 1
Alder: 25-30 år
Levested: Regnskov
Bestand: Meget truet
Kom endnu tættere på parken og dyrene - klik her!
newslettersignupImage

Få opdateringer om parken og dyrenes hverdag

Vi udsender nyhedsbreve ca. 1 gang om måneden med nyheder fra parken og dyrenes hverdag.