Onager

Onagen er et vildæsel. Den kendes på sin rødbrune farve om sommeren, men om vinteren er den meget lysere, næsten gulbrun. Henover midten af ryggen løber der dog året rundt en sort stribe med hvide kanter. Benene er korte og hovene små, en perfekt tilpasning, til at kunne løbe stærkt, på trods af at den lever i et klippefyldt ørkenlandskab.

Onager lever i grupper på varierende størrelser med en han eller en ældre hun som leder. Onagner er altid på vagt overfor sine fjender, mennesket og ulven. Dens primære forsvar er dens evne til at løbe stærkt, men af og til ses det, at hingste arbejder sammen for at jage rovdyr væk.
Onager er i stand til i lange periode at undvære vand, hvilket gør det muligt for dem at overleve i ørkenen, hvor den eneste konkurrent er gazellen.

Der findes 6 underarter af asiatisk vildæsel, hvor onager er den ene. Deres artsantal svinger fra underart til underart. Det gælder dog, at alle underarter er erklæret stærkt truet.
På verdensplan findes der 142 onager i fangenskab, der er fordelt på 77 europæiske zoologiske haver.
I naturen er der kun 500-600 onager tilbage og i løbet af de sidste 21 år er populationen faldet med hele 28 %. Vilde onager lever i dag, udelukkende i to beskyttede områder i Iran.

I Ree Park Safari kan du opleve onangerne på Asien steppen, sammen med de baktiske kameler.

fakta

Onager

Equus hemionus onager

Størrelse: ca. 2 m lang
Vægt: ca. 250 kg
Udbredelse: Ørkenstepper i Iran
Føde: græsser og andre ørkenplanter
Levetid: ca. 40 år
Kønsmoden: Hunnen: 2 år
Hanner: 3-4 år
Antal afkom: 1 pr. år
Drægtig: ca. 365 dage
Status: Kritisk truet
Kom endnu tættere på parken og dyrene - klik her!
newslettersignupImage

Få opdateringer om parken og dyrenes hverdag

Vi udsender nyhedsbreve ca. 1 gang om måneden med nyheder fra parken og dyrenes hverdag.