Arktisk ulv

Den arktiske ulv er en ulveunderart, der kendes på sin hvide pels. Udover den hvide pels har den arktiske ulv også andre karakteristiske træk: de har en kortere snude og mindre ører, end andre ulve - sandsynligvis for at minimere varmetabet fra kroppen. Arktiske ulvehvalpe bliver født sent i maj eller tidligt i juni. De må tage meget hurtigt på i vægt den første korte sommer for at overleve vinteren. Dette kræver enorme mængder føde. Ulve æder alt det de kan finde eller fange på deres vej, dette inkluderer sæler, lemminger, fugle og harer, men også store dyr som moskusokser udgør ofte en del af kosten, for at ulvene kan overleve. Når ulveflokken opdager en flok moskusokser, nærmer de sig langsomt og lydløst. Når de kommer tæt nok på byttet styrer de pludseligt mod hjorden, i et forsøg på at skabe panik. Løbende bytte er nemlig mere sikkert at angribe, fordi moskusokserne herved ikke når at vende sig og forsvare sig ved at danne en ring om kalvene. Hvis det lykkes ulvene at få moskusokserne til at flygte, kigger angriberne især efter sårbare medlemmer i flokken som f.eks. kalve, ældre, eller svage dyr.  Disse dyr er lettere at fange og dræbe end voksne og sunde individer. Når byttet er nedlagt vil ulvene straks begynde at æde. Hvis flokkens førerpar har unger vil hele flokken hjælpe hinanden med at opfostre hvalpene. Efter en jagt vil hvalpene slikke de hjemvendte voksne ulve i mundvigen. Dette får dem til at gylpe halvfordøjet, varmt kød op, lige til at spise!

Ulven bruger hylet til at kommunikere med. Ulve kan hyle alene eller i gruppe: Ulve som hyler alene hyler ofte for at tiltrække en mage, eller for at genfinde deres flok; mens ulve som hyler i en gruppe, hyler for at afmærke deres territorie. Ulvene bruger også hylet til at til samle flokken fx efter en jagt, og så kan det heller ikke udelukkes at ceremonien er med til at styrke de sociale bånd mellem dyrene.

Fakta

Arktisk ulv

Canis lupus arctos

Størrelse: Længde 1,0-1,3m
Hale 30-50 cm
Vægt: 16-60 kg.
Føde:

Både store og små byttedyr,
helt op til
10 gange ulvens vægt

Drægtig: 63 dage
Antal unger: 4-6 stk.
Alder: 12 år
Levested:

Skov, bjerge,polarregioner
inkl. tundra og isområder

Bestand: Truet
Kom endnu tættere på parken og dyrene - klik her!
newslettersignupImage

Få opdateringer om parken og dyrenes hverdag

Vi udsender nyhedsbreve ca. 1 gang om måneden med nyheder fra parken og dyrenes hverdag.