Dødningehovedabe

Det er Amazonasskovene der er hjemsted for denne lille dagaktive abe, som lever i grupper på 10-50 individer. Dødningehovedaben lever størstedelen af livet i trækronerne i ca. 30 meters højde og kun sjældent bevæger den sig ned på jorden for at søge føde. Den lange hale bruges til at holde balancen, og aben bevæger sig adræt rundt, selv på meget tynde og bevægelige grene.

Ofte ses dødningehovedaben sammen med eller i nærheden af kapucineraber. De to forskellige arter forstår til fulde hinandens alarmkald, og de hjælper derved hinanden med at holde øje med farer. Dødningehovedaberne er meget mindre end kapuchinerne, og de to arter konkurerer derfor ikke om de samme fødeemner.

Dødningehovedaber er meget sociale dyr. Gruppen kommunikerer indbyrdes bl.a. ved mange forskellige lyde og et enkelt advarselskald er nok til at drive hele flokken på flugt.

De regnskovsområder, hvor dødningehovedaben naturligt lever, forsvinder med foruroligende hast til fordel for kvægdrift og landbrug. Yderligere har flere arter af dødningehovedaben været genstand for indfangning og eksport som forsøgs- og kæledyr til USA og Europa. Arten er krævende og svær at få til at fungere i fangenskab.

I Ree Park Safari kan du møde dødningehovedaberne på deres helt egen ø. De kan frit bevæge sig mellem stald, kapuchinerøen, og deres egen ø. Men hvis bare du har øjnene godt med dig, vil du snart få øje på de mange frække aber.

Fakta

Dødningehovedabe

Boliviensis boliviensis

Størrelse: Krop 28-36 cm
Hale 35-46 cm
Vægt: 750-1110g.
Føde: Frugter og bladknopper,
insekter, små hvirveldyr
Drægtig: 152-172 dage
Antal unger: 1
Alder: 15-20 år
Levested: Regnskov
Kom endnu tættere på parken og dyrene - klik her!
newslettersignupImage

Få opdateringer om parken og dyrenes hverdag

Vi udsender nyhedsbreve ca. 1 gang om måneden med nyheder fra parken og dyrenes hverdag.