Kejsertamarin

Kejsertamarinen lever i den Sydamerikanske regnskov, fra det østlige Peru, over  det nordlige Bolivia og vestlige Brasilien.

 Kejsertamerinen har fået sit særprægede navn efter den tyske kejser Wilhelm 2. Navnet blev først brugt som en vittighed, grundet kejserens overskæg, men det blev hurtigt brugt som det officielle navn. 

Kejsertamarinen har ud over sit lange karakteristiske nedadhængende hvide overskæg, en grå pels med gyldne og sorte pletter. Halen har en sort spids, men er ellers rødbrun. Kejsertamarinen tilhører silkeaberne, som er verdens mindste aber, og vægten ligger på bare 300-400 gram. Kroppens længde er 24-28 cm, mens halen er hele 35 cm.

Kejsertamarinen er dagsaktiv, elegant og meget nysgerrig. De lever normalt i grupper med 2-8 medlemmer. Det er kun det dominerende par der yngler. Men alle dyr er yderst sociale overfor hinanden.
Dyrene lever af frugt, insekter og træsaft, og de synes at have en forkærlighed for saft fra træer med små kroner. Kejsertamarinernes lave vægt gør dem i stand til at kravle ud på de aller yderste grene, hvor den kan nå fødeemner, større dyr ikke kan nå.

Bestanden af kejsertameriner er i tilbagegang i både Brasilien og Peru, hvor skovhugst og kæledyrsjægere er de primære grunde til nedgangen i bestanden.

Fakta

Kejsertamarin

Saguinus imperator

Længde: 24-28 cm.
Vægt: 518,5 gr i gns.
Føde: Frugt, saft fra træer, insekter
Drægtighed: 140-145 dage
Antal unger: 1-3 normalt 1-2
Levealder: Op til 10 år
Biotop: Regnskov
Status Truet



Kom endnu tættere på parken og dyrene - klik her!
newslettersignupImage

Få opdateringer om parken og dyrenes hverdag

Vi udsender nyhedsbreve ca. 1 gang om måneden med nyheder fra parken og dyrenes hverdag.