Mød Mia - dyrepasser i Ree Park Safari

Mias arbejde er at passe dyrene. Der er omkring 800 dyr i Ree Park, og de skal alle have foder hver dag. Der skal også skovles møg, og dyrene skal plejes, hvis de er syge. Vi har stillet Mia nogle spørgsmål om at være dyrepasser i en safaripark som Ree Park

Hvad arbejder du med i Ree Park Safari?

Jeg er dyrepasser for en stor gruppe forskellige dyr, lige fra små minigrise til store kameler.

Mange af de dyr jeg passer, er gennem tusinde af år blevet tilpasset til at leve med mennesker. Det er f.eks den nubiske ged, der stammer fra afrika, alpacaer fra sydamerika og kameler fra asien.  

Hvad er sjovest og mest spændende ved dit arbejde?

Det er spændende f.eks. at se et lille æselføl blive født, se det vokse op og se det samme æsel få sit eget føl en dag.

Det er sjovt at arbejde med dyrene, fordi mange af dem er meget kloge. Jeg ville veje en dag veje en minigris, og hun fik en godbid for at gå op på vægten. Jeg lod hende gå ned af vægten igen og vendte mig om for at skrive hendes vægt ned. Da jeg kiggede op igen, var hun selv gået op på vægten og sad på bagdelen og kiggede på mig som om "Var det ikke det, jeg skulle, for at få en lækkerbisken?".

Hvorfor valgte du at blive dyrepasser?

Jeg har altid været vild med dyr, så det er meget spændende at få lov til at arbejde med specielle dyr hver dag.

Hvad er dit yndlingsdyr? 

Jeg er helt vild med dyregruppen camelider. Det er f.eks lama, alpaca, vincunja og kameler. Det er sjovt at kigge på de forskellige dyr, og se deres ligheder og samtidig store forskelle.

Jeg er meget glad for vores kamel Aron. Aron bliver brugt til at give børn rideture i parken. Aron er rigtig sjov at arbejde med,  og han er også lidt fræk. Han kan godt finde på at stjæle min foderspand, men vi bliver hurtigt enige om, at det er bedst, jeg beholder den.

Har du dyr hjemme - hvilke?

Jeg har en sort labrador der hedder Luca. Jeg har haft mange dyr, alt fra slanger, kamæleoner, fisk og kaniner, men når jeg arbejder med dyr hver dag, er det rart at kunne slappe af derhjemme og kun have en artig hund at passe.

Hvad synes du om Ree Park Safaris Junior Rangere?

Jeg syntes, at Junior Rangere er alt for seje! Jeg er sikker på, at alt den viden de får som rigtige rangere her i Ree Park, kan bruges til at hjælpe naturen! Måske ude i den vilde natur, eller bare derhjemme i haven.

 

Kom endnu tættere på parken og dyrene - klik her!
newslettersignupImage

Få opdateringer om parken og dyrenes hverdag

Vi udsender nyhedsbreve ca. 1 gang om måneden med nyheder fra parken og dyrenes hverdag.