Sara - en Junior Ranger med Løvehjerte

Har du et yndlingsdyr? Sådan et helt bestemt dyr, som du ved en masse om, og som du synes er enten rigtig spændende, sødt eller sjovt?

Hvis man selv har kæledyr derhjemme, vil disse tit blive ens favoritter.
Men nogle gange kan man også få en helt særlig interesse for et vildt dyr. Dét har Sara - hun er helt vild med geparder, og har været det de seneste 2 år. I september måned 2014 kom Sara med bag kulisserne i Ree Park Safari, da hendes forældre gav hende et 'Dyrepasser for en dag' arrangement, læs mere

Denne oplevelse gjorde ikke Saras interesse for geparder mindre.

Sara ville nu ikke længere bare lære og fortælle om denne smukke art – hun ville hjælpe den! Derfor begyndte Sara at lave indsamlinger dels til Ree Park Safaris arbejde med geparderne og dels til Cheetah Conservation Fund, der arbejder med geparder i Namibia.

Sara har på nuværende tidspunkt samlet mere end kr. 3000,- ind i alt, gennem sit store arbejde både på sin egen hjemmeside og via Facebooksiden Sara og gepardene 

Sara_i_gepardstalden

Sara og Juvi's killinger

I maj måned havde Sara fået opsnuset, at en af Ree Park Safaris geparder, Juvi, var drægtig. Læs mere om Juvi her >>

For at belønne Saras store arbejde for geparderne valgte Ree Park Safari at invitere Sara på besøg i parken, umiddelbart efter, at killingerne meldte deres ankomst den 13. juni. Sara havde fået af vide, at vi ville forsøge at tage hende med bag kulisserne tæt på nogle af parkens forskellige kattearter. Hvad Sara ikke vidste var, at vi havde et par små overraskelser oppe i ærmet til hende.

Se alle billederne fra Saras dag her >>

Sara fik nemlig lov til at komme med helt ind i stalden i forbindelse med den daglige kontrolvejning af Juvis 3 killinger. Geparder, og især deres killinger, er meget skrøbelige. Derfor er det vigtigt, at vi vejer killingerne i den første svære tid, så vi kan følge med i, om de alle får mælk nok hos deres mor. Killingerne bliver vejet hver dag kl. 12:00, hvor vi også skriver alt andet ned om ungernes udvikling. Mens alt dette står på, er den beskyttende mor låst ude af stalden, hvor hun spiser dagens måltid – ellers ville vi aldrig få lov til at komme tæt på killingerne.

Efter at have fået plasticovertrækssko og handsker på, fik Sara lov til at bære killingerne hen til vægten. Imens kunne dyrepasserne undersøge dem og skrive i journalen, at de nu så småt var begyndt at åbne øjnene, og at navlen så ud til at hele fint efter fødslen.

Alt skulle foregå meget roligt og påpasseligt, så killingerne ikke blev forstyrret for meget, og så de ikke kom til at lugte for meget af mennesker. Vi skulle også skynde os, så mor-Juvi hurtigt kunne komme ind og tage sig af killingerne igen.

En ekstra overraskelse

Efter en veloverstået kontrolvejning havde de to gepard dyrepassere en ekstra overraskelse til Sara. I anlægget, ved siden af Juvi, går tre andre geparder. Disse tre halvanden år gamle unger deler far med Juvis killinger, og skal snart sendes videre til andre safariparker, for at deltage i det store verdensomspændende avlsarbejde. I denne forbindelse skal der udfyldes nogle ID-papirer, hvor man også kan skrive dyrets navn på, hvis det har et.
Dyrepasserne havde besluttet, at Sara måtte vælge en af hunnerne, som ville blive opkaldt efter hende. Hun valgte en hungepard, som vi indtil da, blot havde kaldt ”White-tip, da det var den af hunnerne, der havde mest hvidt på halespidsen. Hun hedder nu Sara.

Sara er 9 år, og hun har været vild med geparder i de seneste 2 år. 

Sara drømmer om at blivedyrepasser eller dyrlæge, når hun bliver voksen – meget gerne i Afrika.

Næste år er Sara blevet inviteret til Rostock Zoo for også der at være dyrepasser for en dag.

Se alle billederne fra Saras dag her >>

 

Kom endnu tættere på parken og dyrene - klik her!
newslettersignupImage

Få opdateringer om parken og dyrenes hverdag

Vi udsender nyhedsbreve ca. 1 gang om måneden med nyheder fra parken og dyrenes hverdag.