Hvalpe hos de arktiske ulve

16. juni 2016
Det er intet mindre end et lille mirakel som i disse dage udspiller sig i Ree Parks ulve anlæg. For 4 uger siden ankom en hun ulv fra Olomuc Zoo i Tjekkiet til Ree Park, hvor hun skal erstatte parkens gamle alphatæve og være omdrejningspunkt for en helt ny ulveflok på parkens nordamerikanske prærie.

Luna

Se Luna hvalpe, klik på billedet

Ved ankomsten til Ree Park var det tydeligt at hun formentlig ikke var alene, eller i hvert fald at hun med al sandsynlighed var drægtig. Spørgsmålet var blot, hvor langt henne hun var i sin eventuelle drægtighed, og om det ville få konsekvenser for sammensætningen med hanulvene. Den nye hun ulv i Ree Park blev døbt Luna og allerede inden for det første døgn efter sin ankomst til ulveanlægget, gravede hun en af anlæggets gamle ulvehuler ud og forsvandt fra overfladen. Hvad var der blevet af Luna, var hun stresset og sky, forberedte hun en evt. fødsel eller?

I løbet af de kommende dage kom Luna dog til syne ad flere omgange for at tage imod sine nye flokmedlemmer, sønner af parkens gamle ulveflok under Bluemoon. Kendetegnende var det dog at hver gang Luna pludselig dukkede op, forsvandt hun lige så hurtigt og ubemærket igen.

For en lille uge siden fik en af parkens guider så et glimt af Luna bærende rundt på en lille hvalp, da hun øjensynligt var i færd med at flytte fra sin midlertidige hule i skovskrænten, til det store gravkompleks lige foran publikums udsigtspunkt på Fort Larami. Var det mon eneste hvalp? Var der flere? Hvor var de? Havde Luna styr på tropperne, herunder især sine nye flokmedlemmer, Bluemoons sønner?

I den forgangne weekend, hvor vejret har været helt sublimt og parken fuld af gæster, fik rigtig mange en fantastisk oplevelse, da Luna viste sig yderst på scenekanten med hele tre fine og friske ulvehvalpe. Tilsyneladende i bedste stil med ro på alle fronter. Alt tyder på, at der er ro på ulveflokken, og at Luna har is i maven og tilsyneladende ikke lader sig kue af stress og omvæltninger, er vist hermed bevist.

 I skrevne stund er Luna og hvalpene fortsat i det store gravkompleks, så set med publikums øjne kan det næsten ikke blive bedre oplevelsesmæssigt.

 

 

← Til nyhedsoversigten
Kom endnu tættere på parken og dyrene - klik her!
newslettersignupImage

Få opdateringer om parken og dyrenes hverdag

Vi udsender nyhedsbreve ca. 1 gang om måneden med nyheder fra parken og dyrenes hverdag.