Lån en cykel og tag til Ree Park Safari

28. juni 2017
Selvom man ikke har bil, skal det være muligt at besøge Ree Park Safari. Hen over sommeren bliver der i en forsøgsordning stillet en gratis cykel til rådighed, når man køber en billet til Ree Park

På Djursland laver man denne sommer et forsøg med at gøre Ree Park Safari og Gammel Estrup - Herregårdsmuseet mere tilgængelige for besøgende fra Aarhus, som ikke har adgang til bil.

Køb billet og lån en cykel Læs mere >>

 Djursland_cykel_mountainbike

Lånecyklerne er solide mountainbikes i mellemklassen og der følger en cykelhjelm og lås med.


Gratis lånecykel

I forsøget stilles der er en gratis lånecykel til rådighed, når man køber en billet til Ree Park Safari. Billet og cykel bookes som en særlig pakke i Djurspakken hos VisitDjursland, herefter kan man tage bussen fra Aarhus til Ebeltoft og afhente cyklen hos Ebeltoft Strandcamping. Cyklen kan man bruge til en dejlig cykeltur ud i Djurslands skønne natur til attraktionen og videre ud i landskabet.

Projektet er igangsat i et samarbejde mellem Syddjurs og Norddjurs kommune gennem Djurs Mobilitetsstrategi, og skal hjælpe gæster, som ønsker at besøge Ree Park, men som ikke har bil.

Naturstien_Havmoelleaaen_800

På den 8 km lange natursti mellem Ebeltoft og Gravlev passerer man Havmølleåen, hvor der er spottet oddere

Naturstien fra Ebeltoft til Gravlev

Tager man turen med cykel fra Ebeltoft til Ree Park, starter oplevelserne allerede, når man stiger på cyklen. Den gamle jernbane er i dag lavet til en natursti, som skærer lige gennem landskabet og fører gennem skov og åbne landskaber. Det sidste stykke af stien, inden man når til Ree Park, går gennem et vådområde, og her er der rig mulighed for at se dyreliv. Der er et varieret fugleliv, og holder man godt øje, kan man måske se oddere, når man passerer Havmølleåen, 

For de som er dyrker geocaching, en form for digital skattejagt, er der spottet flere geocaches i området 

 

Naturstien_cykeltest_300

Vi testede cyklerne på en tur frem og tilbage på naturstien, og der er mulighed for naturoplevelse hele vejen

Man kan booke fra mandag den 26. juni til den 30. september. Herefter evalueres det, mhp. om der er basis for opskalering og udbredelse fra 2018.

Der kan hver dag i projektperioden bookes 4 cykler ved hver campingplads, og der er både voksen og børnecykler (fra 10 år). Når man booker, får information om, hvordan man kommer til Ree Park, samt inspiration til andre cykelture på Djursland. Cyklerne er mountainbikes, så man nemmere kan tage den ud i naturen, som f.eks. naturstien fra Ebeltoft Strand Camping til Ree Park Safari

Projektet er ligeligt finansieret af Norddjurs og Syddjurs Kommune og indgår i implementeringen af Djurs Mobilitetsstrategi. Samarbejdspartnere inkluderer desuden VisitDjursland og Midttrafik. Med projektet håber aktørerne på at opnå værdifuld læring om, hvordan man skaber bedre mobilitet på Djursland ved at øge tilgængeligheden til Djurslands mange attraktioner.

Andre muligheder

Har man ikke mod på at cykle, eller er børnene for små, er der også en anden mulighed for at besøge Ree park. 
Tager man eksempelvis bussen til Tirstrup eller Ebeltoft er det muligt at book Flextrafik for at komme sidste 5 - 7 km til parken. 


Book en Flextur - læs mere >>

 

← Til nyhedsoversigten
Kom endnu tættere på parken og dyrene - klik her!
newslettersignupImage

Få opdateringer om parken og dyrenes hverdag

Vi udsender nyhedsbreve ca. 1 gang om måneden med nyheder fra parken og dyrenes hverdag.