Næsehornskalven Shaya død

18. september 2017
Mandag d. 18. september er en sorgens dag i Ree Park. Her mandag morgen har vi nemlig fundet vores næsehornskalv Shaya død.


Hun blev i løbet af i går sløj, og både dyrlæge og dyrepasser arbejdede intenst med at undersøge Shaya omhyggeligt under bedøvelse. I første omgang formodede man, at der var tale om forstoppelse, men ved nærmere eftersyn var det tydeligt at lille Shaya havde pådraget sig et slag eller spark bag hendes venstre forben ind i brystkassen.
Shaya blev efterfølgende behandlet med smertestillende og antiinflammatoriske præparater og slutteligt boostet med væske og sukker.
Da Shaya vågner op, har hun det synligt bedre og vender straks tilbage til mor Bashira for at die, hvilket hun fortsætter med adskillige gange til langt ud på aftenen, hvor hun holdes under opsyn af parkens dyrepassere. Alt tyder sidst på aftenen på at være på rette spor.
Her til morgen må vi desværre konstatere, at Shaya ikke klarede den igennem natten, og en foreløbig obduktion viser, at de fysiske skader, Shaya har pådraget sig indvendigt i muskulaturen, sandsynligvis har været for stor en mundfuld for hendes nyrer at bearbejde og at dette formodes at være den direkte årsag til hendes død.

Der er nu sendt flere prøver afsted, bl.a. fra nyrerne, og vi venter nu på resultaterne, før vi kan konkludere på den endelige årsag til Shayas død.

Bashira går lige nu og kalder lidt på sin unge, men vil i løbet af kort tid lægge ”strategien om” og komme i brunst igen, og vi håber så på, at hun hurtigt vil lade sig parre af parkens næsehornstyr Thabo.

En rigtig sort dag for de sorte næsehorn i Ree Park.

 

 _N027331_SHAYA

← Til nyhedsoversigten
Kom endnu tættere på parken og dyrene - klik her!
newslettersignupImage

Få opdateringer om parken og dyrenes hverdag

Vi udsender nyhedsbreve ca. 1 gang om måneden med nyheder fra parken og dyrenes hverdag.